BOKEN

NYHET!

Den 25 mars släpps Frida Ramstedts första bok.


Idag vet vi mer än någonsin tidigare om inredning och design. Eller rättare sagt: vi vet väldigt mycket om prylar, möbler och trender. Samtidigt har många dålig koll på de grundläggande principerna inom inredning och styling. Trots att vi spenderar alltmer pengar på inredning och på att renovera hemma är det förvånande få som är nöjda och tycker sig få till helheten. Det vill Frida Ramstedt ändra på med sin första bok; Handbok i inredning och styling.

 

Det finns många faktaböcker för yrkesverksamma inredare och arkitekter som innehåller riktlinjer och mått för hur en fastighet ska konstrueras – men jag har inte hittat någon som riktar sig till privatpersonen. En bok man kan hålla i handen när man vill skapa ett hem av sitt hus, och få hjälp att tänka ut egna lösningar istället för att bara inspireras av andras,

säger Frida Ramstedt.

 

Frida Ramstedt tycker det är dags att vi börjar fundera mer på hur man ska inreda och inte bara vad man ska styla med för att få ett trivsamt hem. Den 25 mars släpps hennes första bok där hon har sammanställt inredarnas hemliga knep och bjuder på många, enkla tankemodeller som gör att man kan se på sin inredning med nya ögon; förhoppningen är att bidra till ett mer hållbart och hemtrevligt tänkande kring våra bostäder.

 

Till skillnad från andra inspirationsböcker innehåller denna bok inga foton. Det är den första inredningsboken helt utan stylade miljöer. Den har istället gott om pedagogiska förklaringar, i text och tecknade illustrationer, där grundläggande tumregler och mått förklaras på ett sätt som alla kan ha nytta av, oavsett stil och smak.

“ Visst är det härligt att gå på känsla och lust när man inreder sitt hem, men det är viktigt att också ta hänsyn till kroppens behov av utrymme, rekommenderade avstånd och ergonomi, så att man inte skapar skav i vardagen. Jag har sammanställt matnyttiga nyckelmått och rekommendationer som är bra att känna till - rum för rum.”

ur boken

 

 

Återförsäljare?

Vill du sälja boken i din inredningsbutik? Kontakta oss för prislista och mer information. Glöm inte att ange hur många du skulle vilja beställa. 

Mail: info@trendenser.se


Press
Kontakta Gul PR för att boka en intervju. 

Mail: vilhelm@gulpr.se

Telefon: 0736-90 74 09  

Pressbild: Länk här

Bloggadress: www.trendenser.se

 

OMSLAGSBILD 2


Observera att linnefärgen på omslaget ej är exakt då detta är en digital dummy på boken. 


FORMGIVNING


Boken är formgiven av duon Edholm Ullenius som också tagit fram Trendensers logotyp. 


Read More

OMSLAGSBILD 1


Mockup på bokens textilomslag.INREDNINGSKUNSKAP

En färsk läsarundersökning visade att 71% av Fridas läsare tycker att bloggkategorin "Inredningskunskap och stylinknep" är den de gillar allra mest på Trendenser, som de gärna vill läsa mer om. Frida var först ut med svartvita teckningar för att förklara enkla inredningstips och i Handbok för inredning och styling har hon vidareutvecklat det konceptet och sammanställt allt från basprinciper till konkreta, handfasta råd som kan vara till nytta oavsett om man ska inreda ett hem från grunden eller få till det sista piffet. 


Exempel på innehåll från boken;

BELYSNINGSKUNSKAP

På samma sätt som vi kan använda penslar och färg för att skapa visuella effekter eller olika stämningar i ett rum så kan vi använda ljus. Hur vi placerar ut lampor, var vi låter ljuskäglor landa och hur vi kombinerar olika styrkor av ljus kan både bokstavligt och bildligt betyda natt och dag för ett rum. I boken finns grundläggande kunskap om belysning och stylingknep för ljussättning.

ATT LÄSA NOTER ELLER HA ABSOLUT GEHÖR?

Jag brukar jämföra inredning med musik. Alla har inte absolut gehör, men många kan lära sig att spela efter noter. På samma sätt är det ju med färg, form och inredning. Långt ifrån alla föds med en intuitiv känsla för hur man inreder så att resultatet blir som planerat, men de allra flesta kan bli mycket bättre, om de får lära sig grunderna och öva upp sin färdighet. Det är därför jag har skrivit den här boken. Jag vill ge dig alla yrkestips och tankeredskap som jag har samlat på mig genom åren för att du själv ska kunna avgöra vad som behöver justeras i din inredning om du inte är nöjd. Men boken är ingen vetenskaplig rapport eller något facit, se den istället som en notbok fylld av olika melodier och ackord som du kan blanda och använda som du vill för att komponera ett mer harmoniskt och hemtrevligt hem.

GYLLENE SNITTET

Ett begrepp som är bra att känna till om man är intresserad av inredning och design är ”det gyllene snittet”, även känt som phi ( ) eller det gudomliga medelvärdet. Det är en matematisk formel som har använts för att räkna ut harmoniska proportioner och kompositioner inom konst, arkitektur och musik ända sedan antiken. Boken försöker förklara hur man kan använda teorin om gyllene snittet och de gudomliga proportionerna och geometriska formerna; Den gyllene rektangeln, den gyllene spiralen och den gylle­ne triangeln i sitt hem.

INREDNINGSMATEMATIK 

Historiskt har Sverige varit ett föregångsland när det kommer till statlig forskning om bostäder och ergonomi i hemmet. Några av de riktmått som inredningsarkitekter använder i sitt jobb är baserade på våra byggnormer, andra är mer generel­la riktlinjer baserade på erfarenhet och en del är bara goda råd. Det handlar inte om att man måste börja inreda med millimeterprecision, men genom att göra plats för kroppen och det svängrum den behöver (baserat på antropometri) kan vi undvika många onödiga irritationsmo­ment i vardagen. Ändå är det ingen som pratar om denna inredningsmatematik idag. Därför har jag lagt mycket tid på research för att kunna sammanställa och förklara bakgrunden till dem - på ett överskådligt vis. Mått som är bra att känna till både när du ska inreda, justera eller montera något i din bostad och inte instink­tivt vet på vilken höjd eller plats du ska placera det på.

TRENDENSER


Observera att Trendenser.se endast säljer reklam/sponsormärkta inlägg och displayannonser. Man kan ej köpa innehållet i de ordinarie redaktionella bloggposterna eller styra innehållet i densamma. Likväl kan man ej kräva recensioner av produkter/utskick av pressprover eller obeställda varor.

CONTACT US

Spinnmästarevägen 2, Lindome / SWEDEN

ANNONSBOKNING


För offert och prisförfrågan kontakta oss på info@trendenser.se


Tisdag och Torsdag: 08:00 to 16:00

Övriga veckodagar: Stängt


© Copyright. All Rights Reserved.