BOKEN

ÅRETS INREDNINGSBOK?


Frida Ramstedts Handbok i inredning och styling har toppat bästsäljarlistorna för kategorin "Hem och inredning" sedan lanseringen i mars 2019. Titeln har redan en upplaga på 27 000 exemplar och rättigheterna är sålda till 10 länder bl a England, Tyskland och Ryssland. Blir det årets inredningsbok 2019?Idag vet vi mer än någonsin tidigare om inredning och design. Eller rättare sagt: vi vet väldigt mycket om prylar, möbler och trender. Samtidigt har många dålig koll på de grundläggande principerna inom inredning och styling. Trots att vi spenderar alltmer pengar på inredning och på att renovera hemma är det förvånande få som är nöjda och tycker sig få till helheten. Det vill Frida Ramstedt ändra på med sin första bok; Handbok i inredning och styling.

 

Det finns många faktaböcker för yrkesverksamma inredare och arkitekter som innehåller riktlinjer och mått för hur en fastighet ska konstrueras – men jag har inte hittat någon som riktar sig till privatpersonen. En bok man kan hålla i handen när man vill skapa ett hem av sitt hus, och få hjälp att tänka ut egna lösningar istället för att bara inspireras av andras,

säger Frida Ramstedt.

 

Frida har sammanställt inredarnas hemliga knep och bjuder på många, enkla tankemodeller som gör att man kan se på sin inredning med nya ögon; förhoppningen är att bidra till ett mer hållbart och hemtrevligt tänkande kring våra bostäder.

 

Till skillnad från andra inspirationsböcker innehåller denna inga foton. Det är den första inredningsboken helt utan stylade miljöer. Den har istället pedagogiska förklaringar, i text och tecknade illustrationer.

“ Visst är det härligt att gå på känsla och lust när man inreder sitt hem, men det är viktigt att också ta hänsyn till kroppens behov av utrymme, rekommenderade avstånd och ergonomi, så att man inte skapar skav i vardagen. Jag har sammanställt matnyttiga nyckelmått och rekommendationer som är bra att känna till - rum för rum.”

ur boken

 

 

Agent
Salomonsson Agency

Återförsäljare?

Vill du sälja boken i din butik? Kontakta oss för mer information. 

Mail: info@trendenser.se


Press
Kontakta Maria för att boka en intervju. 

Mail: maria@trendenser.se 

Pressbild: Länk här

Bloggadress: www.trendenser.se

 

OMSLAGSBILD 1


Mockup på bokens textilomslag.OMSLAGSBILD 2


Observera att linnefärgen på omslaget ej är exakt då detta är en digital dummy på boken. 


FORMGIVNING


Boken är formgiven av duon Edholm Ullenius som också tagit fram Trendensers logotyp. 


Read More